FC Sportin Futsal naiset pudotuspeleihin – murskavoitto viimeisestä runkosarjan pelistä


Sport - KP-V 13-2

Runkosarjan viimeinen peli potkaistiin lauantain kunniaksi käyntiin Kauppiksella ja vastustajaksi saapui KP-V Kaustisilta. Vaikka pudotuspelipaikka oli jo varmistunut, oli selvää, että pelistä ei muu kelpaisi kuin voitto. Sport päättikin pistää pystyyn kunnon ilotulituksen.

Alkuvihellyksen jälkeen ei pitkään maaleja tarvinnut odotella. Maijun tyylikäs viimeistely ajassa 2:37 vei Sportin johtoon, josta se ei myöskään tämän jälkeen luopunut. Muutamaa minuuttia myöhemmin Sport siirtyi 2-0 johtoon Pipsan maalilla. Vieraat kavensivat kuitenkin lähes välittömästi tilanteeksi 2-1. Vaasalaiset eivät tästä lamaantuneet, vaan mättivät Niinan, Maaritin ja Pipsan maaleilla lukemiksi jo 5-1. Ottelu oli ehtinyt vanheta tässä vaiheessa reilut 11 minuuttia. KP-V onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, mutta tämän jälkeen kotijoukkue meni menojaan. Ennen taukoa Tiia laukoi pallon vielä kerran verkon perukoille ja pukukoppeihin siirryttiin 6-2 tilanteessa.

Toisen puoliajan alku pelailtiin ilman maaleja, kunnes Elli avasi jälleen maalihanat ajassa 27:20. Ellistä mallia ottaneena Pipsa, Niina ja Annika iskivät alle kahden minuutin sisään lisäosumia. Tulostaululla siirryttiin Sportin puolella jo kaksinumeroisiin lukuihin, mutta lisää oli tulossa. Tilanne siis 10-2. Viimeiset 5 minuuttia tarjosivat vielä kolme osumaa, jotka maaliin toimittivat Maarit, Niina ja Vilma. Loppulukemat 13-2.

Ottelussa riitti tänään vauhtia ja maaleja tykiteltiin ilolla. Kirsikkana kakun päälle, kaikki kenttäpelaajat kirjasivat tililleen vähintään yhden osuman. Nyt kun voittokantaan on jälleen palattu, ei siitä helpolla luovuta, sillä seuraavaksi siirrytään pudotuspelien kimppuun. Pääsiäinen kuitenkin hengähdetään ja kahden viikon päästä kirmataan taas parketeilla. Puolivälierissä vastaan asettuu MuSa, joten ennustettavissa on tiukkaa vääntöä mitalipelipaikoista.

Erityismaininta ja onnittelut myös Maaritille, joka vuosien äärimmäisen kovan harjoittelun, hiomisen ja jopa pienten epätoivon hetkien jälkeen onnistui karistamaan apinan (tai gorillan tai vähintään marsun) selästään ja täräyttämään unelmiensa maalin bengalintiikerin tavoin.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkueelta Niina ja vierailta Emilia Nurkkala.

Ottelun maalit:
1-0: Maiju (Pipsa)
2-0: Pipsa
2-1: Nurkkala (Niemi)
3-1: Niina (Vilma)
4-1: Maarit (Elli)
5-1: Pipsa
5-2: Nurkkala
6-2: Tiia (Pipsa)
7-2: Elli (Vilma)
8-2: Pipsa
9-2: Niina (Elli)
10-2: Annika
11-2: Maarit (Tiia)
12-2: Niina (Vilma)
13-2: Vilma (Pipsa)