Valmennus


Urheilutoimintamme ensisijaisena tavoitteena on laadukas lapsi- ja nuorisotoiminta. Seura tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa jalkapalloa ja kehittää liikunnallisia taitojaan monipuolisien laadukkaiden harjoitusten/pelien muodossa. Seura haluaa toiminnallaan tukea vanhempien sekä koulun kasvatutyötä ja antaa mahdollisuuden elinikäiseen harrastukseen ja liikunnalliseen aktiivisuuteen hienon lajin parissa.

FC Sport juniorit järjestää toimintaa vaippaikäisistä aikuisiin. Harjoitusmäärät kasvavat futaajien kasvaessa. Nuorimpien futiseskarilaisten harrastaessa kerran viikossa kilpasarjoihin osallistuville järjestetään 4-6 ohjattua harjoitustapahtumaa viikossa. Jalkapallon leikkimaailmassa (11-vuotiaat ja sitä nuoremmat tytöt ja pojat) harjoittelevat paljon henkilökohtaisia taitoja ja pelaavat 5v5 tai 7v7 pelejä. Leikkimaailmaikäisten peliaikaa ohjaa ns. puolen pelin takuu (PPT), jonka käytännön soveltaminen sovitaan joukkueen pelisäännöissä. Kaverimaailman (12-15-vuotiaat tytöt ja pojat) ikäluokissa harjoitellaan henkilökohtaisia taitoja, ja pelaamista osana joukkuetta. Pelit pelataan 9v9 tai 11v11-peleinä. Näissä ikäluokissa järjestetään myös erilaisia kyky-harjoituksia ja leirejä haasteita haluaville. Näistä ikäluokista eteenpäin pelataan 11v11 ja harjoittelussa painotetaan enemmän pelistrategia puolia sekä lihaskuntoa.

Seuramme kouluttaa valmentajiaan jatkuvasti ja haluaa näin tarjota laadukasta valmennusta kaikkiin ikäluokkiin. Mukaan valmennukseen pääsee halukkaat ja emme edellytä jalkapallotaustaa. Jokaiselle innokkaalle löytyy oma rooli.

Valmentajiemme työskentelyä ohjaa valmennuspäällikkömme Marjo Ikola. Valmennuspäällikkö yhdessä valmentajien kanssa linjaa seuran ja joukkueiden urheilutoimintaa ja on joukkueiden valmentajien tukena ja mukana kehittämässä heidän osaamistaan. Valmennuspäällikkö toimii osana joukkueiden  harjoitustoimintaa sekä pitää pelaajille,  valmentajille -  koulutustilaisuuksia. Lisäksi valmennuspäällikkö tekee tiivistä yhteistyötä Vaasan alueen muiden jalkapalloseurojen valmennuspäälliköiden ja valmentajien kanssa  sekä toimii yhteyshenkilönä urheilullisissa asioissa Vaasan Pallopiirin sekä Suomen Palloliiton välillä .

Maikun palkintokaapissa  löytyy mm. kaksi naisten SM-kultaa, yksi SM-hopea ja yksi Suomen Cupin voitto sekä yksi B tyttöjen SM-kulta. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana Maikku on aloittanut uransa SeMi:n riveissä, josta siirtynyt Kortesjärvelle ja sieltä ILVES:n riveihin. Tie on jatkunut sieltä edelleen Pyrkivän ja SeMi:n kautta FC Unitedin riveihin kuudeksi vuodeksi, josta kaikkein kirkkaimmat saavutukset ovat tulleet. Maajoukkueen riveissäkin on kertynyt pelejä -02-03. Maikku tunnetaan pelaaja-ajoiltaan joukkueensa eteen tiukasta ja myös muilta paljon vaativasta taistelijaluonteestaan. Maikku toimii myös piirijoukkueen valmentajana.

Maikun tavoittaa numerosta 050 490 9007