FC Sportin seurapäivänä tapahtuu la 5.8 Elisalla


Lauantaina 5.8 vietetään FC Sportin perinteistä seurapäivää. Päivän on avoin kaikille ja hyvä mahdollisuuus tulla tutustumaan seuran toimintaan sekä erityisesti harvemmin esillä olevaan nais- ja tyttöfutikseen. Tällä hetkellä seurassa on reilut 300 pelaajaa, joista tyttö/naisfutaajia n. 250 ja poikafutaajia n. 50. Seuran on pelaajamäärältä Vaasan kolmanneksi suurin ja Vaasan piirin viidenneksi suurin.

Päivä alkaa klo 13, jolloin seuran nuorimmat piirisarjan ikäluokat T05-T08 astuvat Stadionille. Alkuveryttelyn jälkeen joukkueet pelaavat näytöksen luonteisesti ottelut FC Sport T05 – FC Sport T06 ja FC Sport T07 – FC Sport T08. Tämän jälkeen seuran pelaajilla on mahdollisuus tulla kokeilemaan laukaisututkaa.

Klo 15 alkaa naisten kakkosen ottelu, jossa sarjajohtaja FC Sport-j:n vieraaksi saapuu JyPK/2 Jyväskylästä. Viime kierroksella FC Sport kärsi ensimmäisen tappionsa sarjassa Toivalassa niukasti lukemin 0-1. Nyt joukkue on sisuuntunut ja haluaa kovasti palata voittojen tielle. Helpolla pisteitä ei kuitenkaan tulla ottaamaan, sillä jo keväällä Jyväskylässä ottelu oli tiukka JyPK:ä vastaan. Silloin Ellin viime hetken unelmaveto toi kolme pistettä Vaasaan. JyPK on arvoitus, kun ei tiedetä minkälaisella kokoonpanolla joukkue on matkassa ja onko mahdollisesti JyPK:n liigajoukkueesta apuja mukana. Toisaalta Jyväskylässä tasokkaita pelaajia kyllä riittää, joten hyvä joukkue vastassa joka tapauksessa.

Naisten ottelun tauolla palkitaan tuoreet C15 tyttöjen SM-hopeamitalistit. FC Sport-SeMi yj tosiaan saavutti hienon kakkossijan C15 tyttöjen SM-lopputurnauksessa Kokkolassa viime viikonloppuna. Huikeassa finaalissa joukkue taisteli suurella sydämmellä eteläsuomalaista PKKU:ta vastaan. Ottelun varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät tasan 0-0. Ratkaisu haettiin rankuilla, jossa PKKu vei voiton 4-3.

Heti naisten ottelun jälkeen klo 17:30 alkaa B-tyttöjen ykkösen syyskierroksen avausottelu FC Sport-j – KPV, Kokkolasta. FC Sportin joukkueen rungon muodostavat juuri hopeamitalin saavuttaneista C15 tytöistä. Mielenkiintoinen ottelu edessä tässäkin, kun KPV:n tytöt pelasivat vielä viime kaudella SM-sarjassa ja olivat keväällä ykkösen parhaimmistoa. FC Sportin nuoret tytöt saivat varmasti itseluottamusta oman ikäluokan SM-hopeasta ja lähtevät ennakkoluulottomasti haastamaan Kokkolalaisia.

Koko päivän vieraita ja katsojia palvelevat kioski. Lisäksi myynnissä seuran kannatustuotteita. Tervetuloa tutustumaan ja kannustamaan vaasalaisia tyttöjä ja naisia!

Päivän ohjelma tiivistettynä:

  • klo 13-14 Näytösottelut FC Sport T05 – FC Sport T06 ja FC Sport T07 – FC Sport T08
  • klo 14-14:15 laukaisututka
  • klo 15 Naisten kakkosen ottelu: FC Sport-j – JyPK/2
  • Klo 15:45 C15 tyttöjen SM-hopeamitalistien palkinta
  • klo 17:30 B-tyttöjen ykkösen ottelu: FC Sport-j – KPV