FC Sport Naiset aloittavat kauden Elisalla la 27.4 klo 15


FC Sportin naisten edustuksen kauden avaus huomenna la 27.4 klo 15 Elisa Stadionilla. Vastassa heti kovan luokan vastus Helsingin Palloseura, joka oli yksi viime kauden kärkijoukkueista. Tervetuloa kannustamaan ja kannattamaan vaasalaista naisfutista sekä mahdollistamaan naisten pelaaminen upealla Elisa Stadionilla. Pääsymaksu 5€ / Kausikortti 25e. Ottelussa katsojia palvelee kioski.

Alla FC Sportin Vastuuvalmentajan Sanna Keromaan mietteitä tulevasta kaudesta.

Naisten edustuksen sopimustilanne on tällä hetkellä erittäin hyvä. Koossa on laadukas joukkue ja uusiakin vahvistuksia on saatu lopettaneiden tilalle. Jokaiselle pelipaikalle on kilpailua, mikä on mielestäni ainoastaan hyvä asia, se motivoi treenaamaan paremmin ja myöskin esittämään kentälle päästyään aina parasta osaamistaan. Joukkue on jonkin verran nuorentunut, mutta lähes jokaisella on kokemusta naisten 1 divaritasosta. Lähtökohdat tulevaan kauteen ovat tästä syystä mielestäni paremmat kuin viime vuonna.

Myös valmennuspuolelle ollaan saatu täksi kaudeksi lisää osaamista, kun Roland Björkqvist liittyi mukaan valmennustiimiin. Hän on päässyt hyvin mukaan ryhmään ja uusia ideoita on saatu harjoitteluun.

Talvikauden harjoittelua ovat edellisen vuoden tapaan jonkin verran verottaneet naisten Futsal-liigan kesken ollut kausi, jossa seuramme taisteli mitalista loppuun asti. Suurin osa futsal-joukkueen pelaajista kuuluu myös edustusryhmäämme, joten poissaoloja kertyi jalkapalloharjoituksista ja esimerkiksi harjoituspelejä oli vaikea saada sopimaan aikatauluihin. Myös nuorempaa edustukseen noussutta kaartia oli B-SM karsintaryhmässä talvella mukana, joten kovinkaan montaa kaikkien kanssa yhteistä harjoitusta ei ollut mahdollisuutta pitää.

Viimeisimmät harjoituspelit ovat kuitenkin antaneet viitteitä siitä, että pelaajat ovat fyysisesti kunnossa ja joukkueen pelitapa on pääosin sisäistetty. Uskon, että kauden kuluessa esitämme aina vain parempaa ja viihdyttävämpää futista. Tavoitteeksi asetettu sarjapaikan säilyttäminen ja viime kauden sijoituksen parantaminen ovat mielestäni täyttä realismia, eikä vähempään voi olla tyytyväinen tällä laadukkaalla pelaajamateriaalilla.

FC Sportin uudet pelaajat: Nea Nyrhinen (Ilves), Ellinor Björkqvist (VIFK), Viivi Suutarinen (VIFK), Netta Hanhimäki (FC Sport BT), Henna Nyrhinen(FC Sport BT), Jennyfer Myllykoski (FC Sport BT), Emma Lähteenmäki (FC Sport BT), Vera Hedman (FC Sport BT), Oona Kemppi (FC Sport BT), Eveliina Lehto (FC Sport BT), Sofia Råholm (FC Sport BT)

Lopettaneet: Tiialeena Hakala, Annika Leminen, Sandra Lind